posiłek potrawa/składnik |
ilość | j.m. | alergeny | ||||
wtorek, 6 maja 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - KRUPNIK JAGLANY NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | UDO Z KURCZAKA W ZŁOCISTEJ PANIERCE | 1 x 106g | |||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM | 1 x 200g | |||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | MARCHEWKA GOTOWANA Z ZIELONYM GROSZKIEM | 1 x 120g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | SOK JABŁKOWY | 1 x 200ml | |||||
środa, 7 maja 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - PIECZARKOWA Z ZIEMNIAKAMI NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | MAKARON ZE SZPINAKIEM I SEREM TWAROGOWYM | 1 x 180g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | KOMPOT WIELOOWOCOWY | 1 x 208g | |||||
► | obiad / świeży owoc | ||||||
● | JABŁKO DESEROWE | 1 szt. | |||||
czwartek, 8 maja 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - ZIEMNIACZANA NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | SCHAB W SOSIE PIECZENIOWYM | 1 x 196g | Zboża zawierające gluten | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | KASZA GRYCZANA | 1 x 120g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | SURÓWKA WIOSENNA ZE ŚMIETANĄ | 1 x 108g | Mleko | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | WODA NIEGAZOWANA 330 ML | 1 szt. | |||||
piątek, 9 maja 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - OGÓRKOWA NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | FILET Z RYBY W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM | 1 x 140g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja, Ryby | ||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | WARZYWA NA PATELNIĘ | 1 x 150g | Mleko | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | SOK WIELOOWOCOWY 200 ML | 1 szt. | |||||
► | obiad / świeży owoc | ||||||
● | GRUSZKA | 1 szt. | |||||
poniedziałek, 12 maja 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - JARZYNOWA NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | GULASZ WIEPRZOWY | 1 x 120g | Zboża zawierające gluten | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | KASZA JĘCZMIENNA | 1 x 120g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | MIZERIA Z JOGURTEM | 1 x 110g | Mleko | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | HERBATA Z MIODEM | 1 x 208g | |||||
piątek, 16 maja 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - RYBNA NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Ryby, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | PIEROGI UKRAIŃSKIE Z TŁUSZCZEM | 1 x 200g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | SURÓWKA Z KAPUSTY BIAŁEJ, MARCHWII, JABŁEK I ŚWIEŻEJ PAPRYKI Z MAJONEZEM | 1 x 120g | Jaja | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | WODA Z CYTRYNĄ | 1 x 206g | |||||
► | obiad / świeży owoc | ||||||
● | KIWI | 1 szt. | |||||
poniedziałek, 19 maja 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - SZPINAKOWA Z ZIEMNIAKAMI NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | MAKARON SPAGHETTI Z SOSEM BOLOGNESE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Jaja | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | SOK WIELOOWOCOWY 200 ML | 1 szt. | |||||
wtorek, 20 maja 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA ROSÓŁ Z KURCZAKA Z MAKARONEM | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Jaja, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | RYŻ Z POLEWĄ JOGURTOWĄ I DŻEMEM TRUSKAWKOWYM | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | HERBATA Z CYTRTNĄ | 1 x 215g | |||||
► | obiad / świeży owoc | ||||||
● | BANAN | 1 szt. | |||||
środa, 21 maja 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - KALAFIOROWA Z KASZĄ JAGLANĄ NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | ZRAZ WOŁOWO-WIEPRZOWY MIELONY Z CEBULKĄ | 1 x 120g | Zboża zawierające gluten, Jaja | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | ZIEMNIAKI Z NATKĄ PIETRUSZKI | 1 x 200g | |||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | SURÓWKA Z BURACZKÓW Z PAPRYKĄ I CEBULĄ | 1 x 122g | |||||
► | obiad / napój | ||||||
● | KOMPOT JABŁKOWY | 1 x 208g | |||||
czwartek, 22 maja 2025 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - POMIDOROWA Z RYŻEM NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | FILET Z PIERSI INDYKA W ZIOŁACH | 1 x 150g | |||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | KASZA KUS KUS Z MASŁEM | 1 x 140g | Mleko | ||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | SURÓWKA Z MARCHWII ZE ŚMIETANĄ I PESTKAMI SŁONECZNIKA | 1 x 125g | Mleko | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | HERBATA OWOCOWA | 1 x 210g | |||||
► | obiad / świeży owoc | ||||||
● | MANDARYNKA | 1 kg | |||||
W jadłospisie mogą nastąpić zmiany. |
JADŁOSPIS na okres od 06.05.2025 r. do 22.05.2025 r.
- Szczegóły