SEKRETARIAT:
(81) 880-90-03
Praca Sekretarza szkoły i Intendenta od godz. 7.00 do godz. 15.00
Informacje w sprawie obiadów proszę przekazywać tylko w określonych godzinach pod n-r telefonu
(81) 880-90-25
507-812-135
Regulamin korzystania ze stołówki szkolnej
w Szkole Podstawowej im. Adama Mickiewicza w Żyrzynie
Podstawa prawna
Prawo Oświatowe art. 106 ustawy z dnia 14 grudnia 2016 r. (Dz.U.2021.0.1082 z późn. zm.)
I. Postanowienia ogólne
1. Stołówka szkolna została zorganizowana w ramach prawidłowej realizacji zadań opiekuńczych szkoły, w tym wspierania prawidłowego rozwoju uczniów.
2. Stołówka jest miejscem spożywania posiłków przygotowywanych przez pracowników kuchni szkolnej dla osób uprawnionych do korzystania z niej.
3. Stołówka szkolna zapewnia wydawanie posiłku w formie obiadów.
4. Posiłki są przygotowywane na miejscu przez pracowników szkoły, zgodnie z zasadami Dobrej Praktyki Higienicznej oraz systemu HACCP.
5. Posiłki są przygotowywane w oparciu o środki spożywcze spełniające wymagania Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz przepisów wykonawczych do tej Ustawy. ( Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r.)
6. Stołówka szkolna nie wydaje posiłków niespełniających norm i wymagań określonych przepisami Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz przepisów wykonawczych do tej Ustawy.
II. Uprawnieni do korzystania ze stołówki szkolnej
Do korzystania ze stołówki szkolnej uprawnieni są:
1. Uczniowie szkoły wnoszący opłaty indywidualne przez rodziców/opiekunów prawnych dziecka;
2. Uczniowie szkoły, których dożywianie jest finansowane, przez GOPS, Gminę Żyrzyn oraz innych sponsorów;
3. Nauczyciele oraz inni pracownicy szkoły wnoszący opłaty indywidualne za zgodą Dyrektora Szkoły.
III. Korzystanie z posiłków
1. Podstawą do korzystania z obiadów w stołówce szkolnej jest wcześniejsze zgłoszenie do intendenta oraz uiszczenie należności za dany miesiąc
2. Rezygnację korzystania z obiadów należy złożyć u intendenta w terminie do 25-go dnia miesiąca poprzedzającego miesiąc, od którego następuje rezygnacja z obiadów.
IV. Wydawanie posiłków
1. Za wydawanie posiłków odpowiadają pracownicy stołówki szkolnej.
2. Posiłki wydawane są w dniach realizacji zajęć dydaktyczno-wychowawczych zgodnie z harmonogramem ustalonym przez Dyrektora Szkoły.
3. W dni wolne od zajęć dydaktycznych , gdy funkcjonuje tylko świetlica posiłki są niewydawane.
4. Posiłki wydawane są w godzinach otwarcia stołówki, tj. w godz. 11.25 – 12.45 wg ustalonego harmonogramu.
5. W przypadku skróconych lekcji godziny wydawania obiadów ulegają zmianie.
6. Jadłospis na dany tydzień jest wywieszany na tablicy informacyjnej przy stołówce szkolnej oraz publikowany na stronie internetowej szkoły: spzyrzyn/praca szkoły/stołówka
7. Stołówka szkolna jest jedynym miejscem przeznaczonym do spożywania posiłków przygotowanych przez pracowników kuchni.
8. Stołówka szkolna nie wydaje posiłków na wynos uczniom i ich rodzicom.
V. Odpłatność za obiady
1. Opłata za korzystanie z posiłku wydawanego w stołówce szkolnej przez uczniów kalkulowana jest wyłącznie w oparciu o koszt żywności użytej do przygotowania posiłku (wsad do kotła).
2. Opłata za korzystanie z posiłku wydawanego w stołówce szkolnej przez Nauczycieli i pozostałych pracowników kalkulowana jest w oparciu o koszt żywności użytej do przygotowania posiłku (wsad do kotła) oraz koszt przygotowania i wydania posiłku tj. koszt wynagrodzenia pracowników wraz ze składkami naliczanymi od tych wynagrodzeń oraz koszty utrzymania stołówki.
3. Wysokość opłaty za posiłki w stołówce szkolnej określa Dyrektor Szkoły w porozumieniu z organem prowadzącym szkołę.
VI. Wnoszenie opłat za obiady
1. Koszt jednego obiadu jest ustalany na dany rok szkolny z zastrzeżeniem możliwości zmiany.
2. Opłat za obiady można dokonywać wyłącznie na indywidualny rachunek bankowy
w tytule przelewu należy podać: imię i nazwisko dziecka/klasa/ za miesiąc……/dni za które dokonano odliczenia.
3. Informacje określające termin, wysokość i tytuł wpłat na każdy miesiąc są umieszczane na tablicy informacyjnej przy stołówce szkolnej oraz na stronie internetowej szkoły (spzyrzyn/praca szkoły/stołówka). Informacji dotyczących wysokości odpłatności udziela również intendent szkoły pod nr tel. (81) 880 90 25.
4. Wpłat za obiady dokonuje się zawsze od 1-go dnia roboczego danego miesiąca.
5. Za datę spełnienia zapłaty należności uważa się datę obciążenia rachunku Rodzica.
6. Rodzic odpowiada za prawidłową kwotę i prawidłowy opis przelewu.
7. Dokonując wpłat, nie pomniejsza się ich o nieobecności, które dopiero mają nastąpić.
VII. Odwołania obiadów
1. Odwołanie obiadu można zgłaszać najpóźniej do godz. 15.00 dnia roboczego poprzedzającego nieobecność ( w nagłych sytuacjach w danym dniu do godziny 7.30) telefonicznie pod nr (81) 880 90 25 lub 507 812 135.
Zgłoszeń należy dokonywać w godzinach pracy intendenta.
Przy zgłaszaniu odwołania obiadów należy podać imię i nazwisko ucznia i datę nieobecności.
2. W przypadku planowanego wyjścia szkolnego, wycieczki klasy w porze wydawania obiadów, odwołanie obiadu zgłasza wychowawca.
3. Należność za odwołane obiady zostaje zarachowana na poczet wpłat za następny miesiąc. Należność tę należy rozliczyć przy najbliższej płatności poprzez pomniejszenie wpłaty za
kolejny miesiąc (wskazany jest wcześniejszy kontakt z intendentem szkoły w celu uzgodnienia kwoty do zapłaty).
5. Po zakończeniu każdego okresu ( I i II półrocze) korzystania z obiadów w stołówce szkolnej, ewentualne nadpłaty Szkoła przekaże na wskazany przez rodzica rachunek bankowy.
VIII. Zasady zachowania w stołówce szkolnej
1. Uczniowie wchodzą na stołówkę w grupach wg ustalonego harmonogramu.
2. Posiłki uczniom wydaje szef kuchni/pracownik kuchni.
3. Po spożyciu posiłku uczniowie odnoszą naczynia w wyznaczone miejsce i niezwłocznie opuszczają stołówkę.
4. Podczas wydawania posiłków w stołówce mogą przebywać wyłącznie osoby spożywające posiłek oraz osoby dyżurujące.
5. W sprawach porządkowych dotyczących korzystania z posiłków, uczniowie, nauczyciele i pracownicy zobowiązani są respektować polecenia Intendenta Szkolnego lub innego upoważnionego pracownika szkoły.
6. Osoby spożywające posiłek mają obowiązek:
a) zachowania czystości, a w szczególności powinny przed posiłkiem umyć ręce,
b) kulturalnego spożywania posiłków,
c) zachowania ciszy podczas spożywania posiłków,
d) kulturalnego odnoszenia się do rówieśników, personelu kuchni i stołówki,
e) używania sztućców wyłącznie zgodnie z ich przeznaczeniem.
f) uczniowie korzystający ze stołówki szkolnej zobowiązani są do pozostawienia kurtek i plecaków przed stołówką
7. Zabrania się na stołówce szkolnej:
a) pobytu osób nieuprawnionych, w tym rodziców i prawnych opiekunów dzieci,
b) wnoszenia na stołówkę własnych naczyń, sztućców i własnych środków spożywczych,
c) popychania, szarpania, biegania,
d) niszczenia mienia stołówki,
e) korzystania z urządzeń technicznych, tj. telefony, tablety, laptopy.
8. W przypadku nierespektowania wyżej wymienionych zasad powiadamia się wychowawcę klasy oraz rodziców lub prawnych opiekunów ucznia oraz Dyrektora Szkoły.
IX. Postanowienia końcowe
W sprawach nieuregulowanych w niniejszym Regulaminie, związanych z organizacją pracystołówki szkolnej, decyduje dyrektor szkoły.
Regulamin obowiązuje od 02.09.2024 r.
posiłek potrawa/składnik |
ilość | j.m. | alergeny | ||||
czwartek, 6 czerwca 2024 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - KAPUŚNIAK Z MŁODEJ KAPUSTY NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | BITKI WOŁOWE W SOSIE WŁASNYM | 1 x 150g | Zboża zawierające gluten | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | KASZA GRYCZANA | 1 x 120g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | SURÓWKA SZWEDZKA Z KONSERWOWEGO OGÓRKA, MARCHEWKI I CEBULI | 1 x 120g | |||||
► | obiad / napój | ||||||
● | KOMPOT WIELOOWOCOWY | 1 x 208g | |||||
► | obiad / świeży owoc | ||||||
● | BANAN | 1 szt. | |||||
piątek, 7 czerwca 2024 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - POMIDOROWA Z MAKARONEM NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | PULPET RYBNY | 1 x 175g | Zboża zawierające gluten, Jaja, Ryby | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | ZIEMNIAKI Z WODY | 1 x 200g | |||||
► | obiad / dodatek do obiadu | ||||||
● | SOS CYTRYNOWY | 1 x 60g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler | ||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | SURÓWKA Z MARCHWII,JABŁEK I CHRZANU Z MAJONEZEM | 1 x 125g | Jaja | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | SOK JABŁKOWY 200 ML | 1 szt. | |||||
poniedziałek, 10 czerwca 2024 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - CEBULOWA Z ZIEMNIAKAMI NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | FORSZMAK Z MIĘSA WIEPRZOWEGO Z WARZYWAMI | 1 x 275g | Zboża zawierające gluten, Seler | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | KASZA JĘCZMIENNA | 1 x 120g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | WODA NIEGAZOWANA 330 ML | 1 szt. | |||||
► | obiad / świeży owoc | ||||||
● | JABŁKO DESEROWE | 1 szt. | |||||
wtorek, 11 czerwca 2024 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA ROSÓŁ Z KURCZAKA Z MAKARONEM | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Jaja, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | UDO Z KURCZAKA W ZŁOCISTEJ PANIERCE | 1 x 106g | |||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | ZIEMNIAKI WCZESNE Z KOPERKIEM | 1 x 200g | |||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | MIZERIA Z JOGURTEM | 1 x 110g | Mleko | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | HERBATA Z MIODEM | 1 x 208g | |||||
środa, 12 czerwca 2024 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - Z BOTWINY NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | ŁAZANKI Z KAPUSTĄ KISZONĄ I MIĘSEM WIEPRZOWYM | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Jaja | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | KOMPOT JABŁKOWY | 1 x 208g | |||||
czwartek, 13 czerwca 2024 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - ZIEMNIACZANA NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | KOTLET MIELONY WIEPRZOWO - WOŁOWY | 1 x 120g | Zboża zawierające gluten, Jaja | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | KASZA BULGUR | 1 x 120g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | SURÓWKA OGÓRKA KISZONEGO Z MARCHEWKĄ I BIAŁĄ KAPUSTĄ | 1 x 113g | Jaja | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | SOK WIELOOWOCOWY 200 ML | 1 szt. | |||||
► | obiad / świeży owoc | ||||||
● | BANAN | 1 szt. | |||||
piątek, 14 czerwca 2024 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - Z PORÓW Z RYŻEM NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | FILET Z RYBY PANIEROWANY | 1 x 130g | Zboża zawierające gluten, Jaja, Ryby | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM | 1 x 200g | |||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | POMIDOR ZE SZCZYPIORKIEM | 1 x 102g | |||||
► | obiad / napój | ||||||
● | WODA NIEGAZOWANA 330 ML | 1 szt. | |||||
poniedziałek, 17 czerwca 2024 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - KOPERKOWA Z ZIEMNIAKAMI NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | MAKARON SPAGHETTI Z SOSEM BOLOGNESE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Jaja | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | HERBATA Z MIODEM | 1 x 208g | |||||
► | obiad / świeży owoc | ||||||
● | JABŁKO DESEROWE | 1 szt. | |||||
wtorek, 18 czerwca 2024 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - KRUPNIK JĘCZMIENNY NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY | 1 x 300g | Zboża zawierające gluten | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | ZIEMNIAKI WCZESNE Z KOPERKIEM | 1 x 200g | |||||
► | obiad / napój | ||||||
● | SOK WIELOOWOCOWY 200 ML | 1 szt. | |||||
środa, 19 czerwca 2024 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - BARSZCZ CZERWONY Z JAJKIEM NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | KOTLET DE VOLAILLE Z SEREM | 1 x 150g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | ZIEMNIAKI WCZESNE Z KOPERKIEM | 1 x 200g | |||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | SAŁATA Z JOGURTEM GRECKIM | 1 x 80g | Mleko | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | KOMPOT WIELOOWOCOWY | 1 x 208g | |||||
czwartek, 20 czerwca 2024 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - FLACZKI DROBIOWE ZE ŚWIEŻYMI WARZYWAMI I MAJERANKIEM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 550g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler | ||||
● | KOPYTKA GM Z MASŁEM I BUŁKĄ | 1 x 200g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | BRZOSKWINIA POŁÓWKA | 1 x 80g | |||||
► | obiad / napój | ||||||
● | WODA NIEGAZOWANA 330 ML | 1 szt. | |||||
W jadłospisie mogą nastąpić zmiany. |
posiłek potrawa/składnik |
ilość | j.m. | alergeny | ||||
wtorek, 21 maja 2024 | |||||||
► | obiad / zupa / drugie danie | ||||||
● | ZUPA ROSÓŁ Z MAKARONEM, POTRAWKA Z KURCZAKA | 1 x 550g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja, Seler | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM | 1 x 200g | |||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | BURACZKI ZASMAŻANE Z JABŁKIEM | 1 x 120g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | HERBATA Z CYTRTNĄ | 1 x 215g | |||||
► | obiad / świeży owoc | ||||||
● | GRUSZKA | 1 szt. | |||||
środa, 22 maja 2024 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - KALAFIOROWA Z KASZĄ JAGLANĄ NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | ZRAZ WOŁOWO-WIEPRZOWY MIELONY Z CEBULKĄ | 1 x 120g | Zboża zawierające gluten, Jaja | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | ZIEMNIAKI Z NATKĄ PIETRUSZKI | 1 x 200g | |||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | SURÓWKA Z KAPUSTY CZERWONEJ Z MARCHEWKĄ I MAJONEZEM | 1 x 120g | Jaja | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | SOK WIELOOWOCOWY 200 ML | 1 szt. | |||||
czwartek, 23 maja 2024 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - POMIDOROWA Z MAKARONEM NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | UDO Z KURCZAKA W ZŁOCISTEJ PANIERCE | 1 x 106g | |||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | RYŻ Z KURKUMĄ | 1 x 140g | Zboża zawierające gluten | ||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | SURÓWKA Z MARCHWII ZE ŚMIETANĄ I PESTKAMI SŁONECZNIKA | 1 x 125g | Mleko | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | WODA Z CYTRYNĄ | 1 x 206g | |||||
► | obiad / świeży owoc | ||||||
● | MANDARYNKA | 1 szt. | |||||
piątek, 24 maja 2024 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - RYBNA NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Ryby, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | NALEŚNIKI Z SEREM | 1 x 200g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | SOS TRUSKAWKOWY | 1 x 80g | |||||
● | KOMPOT WIELOOWOCOWY | 1 x 208g | |||||
poniedziałek, 27 maja 2024 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - KRUPNIK JĘCZMIENNY NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY | 1 x 300g | Zboża zawierające gluten | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | ZIEMNIAKI Z WODY | 1 x 200g | |||||
► | obiad / napój | ||||||
● | SOK WIELOOWOCOWY 200 ML | 1 szt. | |||||
► | obiad / świeży owoc | ||||||
● | JABŁKO DESEROWE | 1 szt. | |||||
wtorek, 28 maja 2024 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - Z PORÓW Z RYŻEM NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | KOTLET Z PIERSI KURCZAKA PANIEROWANY | 1 x 150g | Zboża zawierające gluten, Jaja | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM | 1 x 200g | |||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | MIZERIA Z JOGURTEM | 1 x 110g | Mleko | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | HERBATA Z MIODEM | 1 x 208g | |||||
środa, 29 maja 2024 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - Z BOTWINY NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | KLUSKI ŚLĄSKIE | 1 x 200g | Zboża zawierające gluten, Jaja | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | SOS PIECZARKOWY | 1 x 120g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler | ||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | SURÓWKA OGÓRKA KISZONEGO Z MARCHEWKĄ I BIAŁĄ KAPUSTĄ | 1 x 113g | Jaja | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | SOK WIELOOWOCOWY 200 ML | 1 szt. | |||||
poniedziałek, 3 czerwca 2024 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - KRUPNIK JAGLANY NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | MAKARON SPAGHETTI Z SOSEM DROBIOWYM | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Jaja, Seler | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | HERBATA Z CYTRTNĄ | 1 x 215g | |||||
wtorek, 4 czerwca 2024 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - BROKUŁOWA Z ZIEMNIAKAMI NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 314g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | PIEROGI UKRAIŃSKIE Z TŁUSZCZEM | 1 x 200g | Zboża zawierające gluten, Mleko | ||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | SURÓWKA Z KAPUSTY BIAŁEJ Z KOPERKIEM I SOSEM VINEGRET | 1 x 142g | |||||
► | obiad / napój | ||||||
● | WODA NIEGAZOWANA 330 ML | 1 szt. | |||||
środa, 5 czerwca 2024 | |||||||
► | obiad / zupa | ||||||
● | ZUPA - BARSZCZ UKRAIŃSKI NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM, PIECZYWO MIESZANE | 1 x 350g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler | ||||
► | obiad / II danie | ||||||
● | KOTLET SCHABOWY PANIEROWANY | 1 x 110g | Zboża zawierające gluten, Jaja | ||||
► | obiad / dodatek do II dania | ||||||
● | ZIEMNIAKI Z NATKĄ PIETRUSZKI | 1 x 200g | |||||
► | obiad / surówka | ||||||
● | SURÓWKA Z SAŁATY LODOWEJ Z KOPERKIEM | 1 x 140g | Jaja | ||||
► | obiad / napój | ||||||
● | SOK POMARAŃCZOWY | 1 x 200ml | |||||
W jadłospisie mogą nastąpić zmiany. |